Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın emniyetliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin daha koca olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle yeğleme edilmektedir. Geniş malzemeler ortada, bek ambiyans koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde meselelenmiş çelik ve demir bulunur.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar ivedili gidişat simultane kapının olanaklı olan en azca saat kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi gidişat anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya muhik birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bağırsakin bu menteşelerin esenlıklı çdüzenışması ve kapıyı geçmiş kapatması gerekir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu yol sayesinde kapı yalnızca bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; ön sayısı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Birsonsuz şirket ve şirkete bu alanda iş veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve sevimli emniyetliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam hamiş almaktadır. 

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Yangına dayanıklı ivedi çıkış bapları, ölçünlü baplara bakılırsa henüz pahalı olur. Bu kapıların fiyatları 3500 TL'den kafalayıp 15000 TL'ye derece çıkabilmektedir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında esrar ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Patlama ya da herhangi bir yangın vakasına karşı emin tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, dizayn olarak son ayar çeşitli bir skalaya sahiptir.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri uyarıyor ve mütenasip fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı umumiyetle 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 Yangın Çıkış Kapısı zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page